Change Font Size

Change Screens

Change Profile

Change Layouts

Change Direction

Change Menu Styles

Cpanel

Congrés Internacional de Podologia a MONTREAL (CANADA)

E-mail Imprimir

FIP World Congress 2016: There we were!

Cada 3 anys té lloc arreu del món el Congrés Internacional de Podologia, aquest any va ser del 26 al 28 de maig i les nostres podòlogues Esther Caballé i Helena Fuguet van participar al l FIP World Congress of Podiatry, que enguany s'ha realitzat a la ciutat quebequesa de Montreal, presentant la ponència "Utrasound diagnosis plantar fasciitis: is only a fasciitis?" sobre el diagnòstic diferencial mitjançant ecografia de les patologies del retropeu en esportistes.

 

 

La podóloga  Esther  Caballé va exposar el treball fruit de l'observació en consulta del diagnòstic en accés o del mal diagnòstic de les fascitis plantars (http://www.fuguetcaballe.com/fascitis-plantar/ ), en esportistes amateurs d'edats compreses entre els 30 i els 50 anys, fent la corresponent comprovació mitjançant l'ecografia músculo-esquelètica en primera instància.

Val a dir que el dolor plantar del taló és una queixa molt comú que representa entre l'11% i el 15% dels trastorns del peu i del turmell.

Els resultats obtinguts ens van fer arribar a la conclusió que el 45% dels pacients atesos estaven maldiagnosticats de fascitis plantars i dels restants, el 32% sí que presentaven aquesta patologia però no de manera exclusiva o aïllada sinó associada a d'altres. A més a més, es va poder demostrar la correlació entre la realització d'esports d'impacte i el dolor talar, així com de l'atròfia del teixit gras plantar (fat pad atrophy).

Cal remarcar doncs, la importància d'obtenir un bon diagnòstic dels nostres pacients per aplicar el tractament més idoni segons el cas i per assolir el principal objectiu que hom té: solventar la simptomatologia i evitar i prevenir-ne la causa.

 

Han sigut dies realment enriquidors, escoltant professionals de la podiatria-podologia d'arreu del món com els britànics David Dunning o Norman Murphy o els americans Kevin A. Kirby, Jeffrey Ross o Vince Hetherington així com participant en els "workshops" que el Congrés oferia.

Aquí us enllacem el programa definitiu del FIP World Congress d'enguany:

Programa

Així doncs, l'Esther (@esthercaballe) i jo (@helenafuguet) ja podem dir que hi vam ser! There we were!

Cobertura de Mutuas

En Centre Salut Sesrovires trabajamos en consulta con un gran número de Mútuas.

Las análíticas quedan cubiertas con todas las mutuas.

El teléfono 93 7713018 estará disponible para detallarle cualquier duda al respecto de su mútua en concreto.

Más info.

Mutua10.jpg
Mutua11.jpg
You are here Home