Change Font Size

Change Screens

Change Profile

Change Layouts

Change Direction

Change Menu Styles

Cpanel

Intrusisme i Fisioteràpia

E-mail Imprimir

Què és l'intrusisme laboral?

És l'exercici d'activitats professionals per persones no autoritzades a fer-ho.

Segons la legislació espanyola el fet que una persona es faci passar per un professional sense tenir els permisos es considera un delicte penal, tipificat amb presó.

 

És el mateix un massatgista que un fisioterapeuta?

NO. El massatgista és un ofici i no una professió regulada ni titulada. És a dir, no és una professió sanitària per el que no poden tractar ni fer ninguna acció terapèutica que pugui confondre a la població.

 

I el osteòpata i el quiropràctic?

Aquí s'ha de diferenciar entre dos tipus de persones. En el cas de l'osteopatia és comú que alguns fisioterapeutes realitzin cursos per formar-se com a osteòpates, aquí no hi ha problema perquè s'actua des de la base del professional sanitari, el mateix cas amb la quiropràctica hi ha fisioterapeutes que tenen formació adicional en aquests camps. On és el problema? Hi ha països que la quiropràctica és considera professió sanitària (com Estats Units) però només té validesa allà per tant a qui no pot exercir.

 

A que ens exposem al anar a un pseudo-professional?

Qualsevol fisioterapeuta de Catalunya té un número de col·legiació, aquest col·legi et cobreix en cas de negligències, un pseudo-professional no. Molts cops aquesta gent té escassa formació en el sector o formacions en altres sectors i que estan adaptades a la fisioteràpia per tant, no coneixen veritablement si els tractaments són indicats o no.

 

QUE PODEM FER PER NO SER ENGANYATS?

Demaneu si creieu necessari el títol de fisioteràpia que qualsevol fisioterapeuta tindrà a la seva consulta o centre mèdic a on desenvolupi l 'activitat.

També podeu exigir la col·legiació, qualsevol fisioterapeuta col·legiat ha de tenir un carnet de col·legiació o en el seu defecte un informe d'alta.

I per últim, que el centre on aneu estigui autoritzat.

Cobertura de Mutuas

En Centre Salut Sesrovires trabajamos en consulta con un gran número de Mútuas.

Las análíticas quedan cubiertas con todas las mutuas.

El teléfono 93 7713018 estará disponible para detallarle cualquier duda al respecto de su mútua en concreto.

Más info.

Mutua3.jpg
Mutua2.jpg
You are here Home